6 tanács, hogy olyan munkahelyet építs, ahol az emberek szeretnek dolgozni

Mi tudjuk, hogy egy cég életében a munkavállalók megtartása az elsődleges cél, az új munkaerő megtalálásával szemben

Ennek oka többek között az, hogy sokkal több erőforrást igényel a munkaerőtoborzás, mint a megtartás, így most összeszedtünk 6 olyan tanácsot, amik segítenek ebben. 

  1. A legjobban működő innovatív cégeknél alapvető elv az együttműködés. A cégben mindenkinek meg kell értenie, hogy hogyan működik az üzletünk, milyen irányba tartunk, hiszen ezáltal taníthatjuk őket. Ha ők is megértik, hogy mi a fontos nekünk, hogyan mérjük az eredményeket és miről ismerjük fel a jó irányt, akkor rövid időn belül mindenki ugyanazon cél elérésére törekszik majd.
  2. A cégvezetés dolga az, hogy kiváló csapatot alakítson ki, nem pedig az, hogy folyamatosan ellenőriznie kelljen az alkalmazottakat. Azzal tudjuk mérni ennek eredményességét, hogy a vásárlók elégedettek, a termékeink pedig kiemelkedően jók, nem pedig azzal, hogy betartják e a szabályokat munkavállalóink, és időben érkeztek e be.
  3. Nem az a cél, hogy a végletekig megtartsunk egy munkavállalót, hanem, hogy a nálunk töltött idő és az itt szerzett tapasztalat olyan értékes legyen számukra, hogy könnyű legyen feljebb lépniük egy másik irányba.
  4. Az alkalmazottak azért járnak dolgozni, mert felnőtt emberek. Sokszor olyan rendszerekben gondolkodnak a vezetők, amikben gyerekként kezelik alkalmazottaikat, de nem azok. Mindannyian olyan munkahelyen akarnak dolgozni, ahol saját céljaikat is megvalósíthatják, miközben értékes munkát adnak ki a kezükből.
  5. Egy cég életében nagyon fontos az őszinteség. Mindennapi munkánk során ugyanis sokkal könnyebben tudunk fejlődni, hogyha azonnal visszajelzést kapunk arról, hogyha valami jól csináltunk, vagy esetleg rosszul. Mindenkinek el kell fogadnia az igazságot, ezért a cégvezetés szintén kaphat olyan visszajelzéseket, amik pozitív irányba terelhetik a cég eredményeit, hogyha valóban képesek meghallgatni és megérteni azokat.
  6. Minden cégnek készen kell állnia a változásra. A régi eredmények és élmények mindenki életében meghatározó jelentőségűek, de fontos, hogy ezekre azért emlékezzünk, hogy tudjuk, melyik az a jó irány, amibe tovább kell haladnunk. Minél izgatottabban fogadjuk a változásokat, annál több örömünk lesz benne.

Hogyha az a célod, hogy a munkavállalóidat meg tudd tartani, és érdekel, hogy mi pontosan miben tudunk segíteni, akkor néz szét az oldalunkon! Vélemény, hozzászólás?